Home >

Adviseur Energietransitie en Duurzaamheid

Locatie

Veenendaal

Publicatiedatum

05-01-2018

Opdrachtgever

Roelofs Advies & Ontwerp BV

Functieomschrijving Adviseur Energietransitie en Duurzaamheid

Als ervaren professional op gebied van klimaat en energie ben je werkzaam binnen de afdeling ontwerp en advies (kenniscluster Energie en Milieu). Je bent een gedreven persoonlijkheid die een uitdaging zoekt in het duurzaam inrichten van de openbare ruimte. Daarbij heb je zicht op nieuwe, relevante en interessante ontwikkelingen binnen het specialisme klimaat, energie en duurzaamheid.

Voorbeelden van thema’s die een rol spelen bij het inrichten van een openbare ruimte zijn Europees en nationaal klimaatbeleid, CO2, energieakkoord, Schoon en Zuinig, circulaire economie, en smart technologie.

Je adviseert zowel externe als ook interne opdrachtgevers over deze laatste ontwikkelingen en beoordeelt met elkaar welke ontwikkelingen van invloed zijn voor innovaties. Vanuit jouw kennis op gebied van klimaat en energie, beantwoord je vragen vanuit opdrachtgevers.

Je zorgt voor goede kennisontwikkeling en kennisdeling binnen en buiten de organisatie. Je beheert verder dossiers aangaande innovaties die je initieert. Verder verzorg je (on)gevraagd in- of extern advies op beleidsmatige onderwerpen van landelijke bestuurders (in vakgroepen, thema’s en portefeuilles). Je bent een netwerker, je onderhoudt een hoogwaardig netwerk met vergelijkbare specialisten binnen overheden, kennisinstellingen, belangenorganisaties en ketenpartijen.

Je draagt zorg voor periodieke rapportages (kwantitatief en kwalitatief) over inzet en resultaten op jouw dossiers, volgens vaste regels en procedures zodanig dat onze organisatie optimaal geïnformeerd is over de huidige en komende stand van zaken en, indien nodig, tijdig bijsturingsmaatregelen kunnen nemen.

Je bent gefocust op het thema klimaat en energie en het verkrijgen en ontwikkelen van inhoud rond dit thema. Je vindt het leuk om over de grenzen van jouw vakgebied te kijken en samen met anderen tot verrassende oplossingen en innovaties te komen.

Je richt je verder op het inzetten van vaktechnische kennis om maatschappelijk-politieke en feitelijke sectorissues op te lossen. Je bent in staat om kennis te vertalen naar voor bestuurders en niet-specialisten begrijpelijke taal en standpuntbepalingen.

Contacten buiten de organisatie heb je o.a. met diverse gemeenten, provincies en of natuur- en milieuorganisaties.

Functie-eisen Adviseur Energietransitie en Duurzaamheid

  • Je beschikt over een afgeronde opleiding op HBO niveau met specialisatie energie.
  • Je bent een professional met meerdere jaren relevante werkervaring binnen het thema klimaat en duurzame energie
  • Je hebt affiniteit met de sector
  • Je bent een verbinder, kunt goed thema-overstijgend werken en je beschikt over goede schrijfvaardigheid

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een boeiende fulltime functie in een dynamische omgeving en een plezierig werkklimaat. Roelofs biedt een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden.

Bedrijfsprofiel

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 57-jarige staat van dienst in de Nederlandse infrastructuur. In ons werkgebied richten we ons op duurzame vernieuwing van de infrastructuur. Onze organisatie heeft de kennis, vaardigheden en ervaring in huis om de integrale (her)inrichting van de openbare ruimte te kunnen verzorgen: van ontwikkeling en ontwerp tot en met uitvoering, beheer en onderhoud en eventueel financiering. We onderscheiden ons als een duurzaam kennisbedrijf op het gebied van milieu, mobiliteit, riool- en infratechniek en als leverancier van GWW-grondstoffen. Onze kracht ligt met name in de advisering en realisatie van middelgrote en kleine opdrachten, via innovatieve contracten, voor overheden en/of private partijen.

Het is onze ambitie om een toonaangevende middelgrote onderneming te zijn, die op een duurzame, maatschappelijk verantwoorde manier infraprojecten ontwikkelt en realiseert. Wij willen hierin excelleren door nauw en innoverend samen te werken met klanten, medewerkers en eindgebruikers.

Onze organisatie heeft ruim 240 medewerkers en werkt vanuit het hoofdkantoor in Den Ham en vanuit vestigingen in Stadskanaal, Steenwijk, Sneek, Spijkenisse en Veenendaal.

Bedrijfscultuur

Roelofs is integer, klantgericht, gedisciplineerd, respectvol en loyaal. We staan voor enthousiasme en werkplezier. Als je bij ons komt werken verwachten we dat je jezelf herkent in deze kernwaarden en ze dagelijks in de praktijk wilt brengen.

Bekijk

onze nieuwste vacatures
Veenendaal
Veenendaal
Veenendaal
Renswoude
regio Veenendaal
Scherpenzeel
Veenendaal
Wageningen
regio Veenendaal
Veenendaal
Veenendaal
Scherpenzeel
Wageningen
Wageningen
Wageningen
Veenendaal Heeft Werk gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.